Xerrada Terrassa BxI

Xerrada “Les emergències i els bombers en un nou estat” a Terrassa (8 de juny de 2016)

"Les emergències formen part intrínseca de la seguretat d'un País, i la seguretat és un dels drets humans més bàsics de les persones"

A partir d’uns pocs conceptes clau, el passat 8 de juny de 2016, es va anar descrivint l’actual sistema de seguretat civil a Catalunya, i identificant les oporunitats que es podrien obrir en cas que fóssim una nova República.

I és que quan ets un estat, pots desplegar més fàcilment les politiques que vulguis. Tant a nivell pressupostari, com a nivell legal i ordenament dels recursos. En l’actual entramat autonòmic, tot és complex, cap cos té suficients recursos, i hi ha constantment lluites per la petita competència.

En un nou estat hi haurà l’oportunitat de construir de nou un sistema, podrem esmenar errors passats si fem les reflexions pertinents.

Recursos

Els assistents a la xerrada, la majoria veïns de Terrassa convocats per la territorial de Terrassa de l’ANC, escoltaren durant una mica menys d’una hora dos membres de la sectorial de Bombers per la Independència, per finalitzar amb un torn de preguntes i diàleg proper.

I és que la gestió de les emergències desperta molt d’interès quan els ciutadans s’hi apropen.