Tot el publicat

Un motiu pel Govern legítim

Dimecres 8 de març, dia de la dona treballadora.

Dimecres 8 de març també és el dia de bombers, del patró Sant Joan de Déu.

Dimecres 8 de març, a la matinada crema tota una planta de la seu central de Bombers de la Generalitat. Les conseqüències de l’incendi provoquen que les 3 plantes de l’edifici quedin inutilitzades.

Causes? La de la conspiració de bandera falsa, és possible. També és possible la fortuïta, la d’un edifici corcat, amb instal·lacions pèssimes.

Només es tracta d’un símptoma més: l’administració de la Generalitat està ofegada. En el cas de Bombers, estructuralment infrafinançada, està col·lapsant.

Fa uns mesos més de 100 vehicles estaven de baixa perquè no s’havia tramitat el contracte de manteniment. La majoria ja tornen a circular, però cada dia és més alt el nombre de vehicles de baixa definitiva. I és que des de la dècada passada no arriba cap camió nou. Per tant, estem pagant un dineral per mantenir vehicles vells amortitzats. Dineral que tampoc tenim.

Fa un mes que està vacant la Subdirecció General Operativa.

En aquest context, el desgast dels comandamens intermitjos i superiors és molt alt: és freqüent que quedin vacants ofertes de places de comandament.

I cal afegir el 155: la pèrdua d’impuls polític fa que no es puguin prendre mesures. I de fet, és una de les conseqüències ocultes de l’estat espanyol: deixar podrir. I tampoc volem que intervinguin. El que volem és un Govern legítim.

 

Per poder mantenir el servei al ciutadà.

 

Bombers per la República (ANC)

Bombers per la República

La independència de Catalunya només serà efectiva amb la construcció, defensa i consolidació de la República, proclamada el 27 d’octubre pel Parlament de Catalunya. És per aquest motiu, que la nostra sectorial fins ara anomenada “Bombers per la Independència”, passa a anomenar-se “Bombers per la República”

Comparativa de programes electorals

Analitzem els programes electorals de tots els partits que es presenten a les eleccions el 21D (CUP, ERC, Junts per Cat, CatnComúPodm, PSC, Cd’s, i PP), centrant-nos en les propostes sobre emergències, protecció civil i bombers.

El 21D són unes eleccions a un nou Parlament, i a través dels programes electorals els partits signen un contracte amb els ciutadans.

Continua la lectura de Comparativa de programes electorals

Solidaritat també dels bombers catalans des de Brusel·les

“Ajudar a la gent quan de sobte els apareix un problema”, podria ser el titular que resumeix de manera més precisa la feina dels bombers arreu del món. Hi ha infinitat de maneres d’ajudar.

Els últims mesos els bombers de Catalunya ens hem mobilitzat al costat de la nostra gent Continua la lectura de Solidaritat també dels bombers catalans des de Brusel·les

El repte dels rescats de muntanya

Un dels tipus de serveis més espectaculars que fem els bombers són els rescats de muntanya, en especial els vinculats a parets verticals on l’helicòpter és la plataforma de treball per excel·lència. Espectaculars sí, i també d’alta dificultat tècnica on el treball en equip és clau. Continua la lectura de El repte dels rescats de muntanya

Llibertat presos polítics, contra el 155

20 de novembre de 2017. Castell de Montjuïc. Ni la data ni el lloc han estat triats avui a l’atzar.

Un 20 de novembre, moria al llit el dictador Francisco Franco. Semblava que amb la seva mort es tancava l’etapa més funesta, més fosca, i de més opressió que havia patit el nostre poble. Deien que s’acabava la dictadura i s’albirava una democràcia. Però no. S’encetava un nou règim. Continua la lectura de Llibertat presos polítics, contra el 155

Llibertat, democràcia, independència

Els bombers catalans (Generalitat, Ajuntament de Barcelona, aeroport i empreses), treballem en un marc acotat de competències, limitat de mitjans i encasellats estructuralment pel fet de viure en una autonomia.

La millor manera d’oferir un bon servei és adaptant-lo a una estructura d’estat, és a dir, que Catalunya esdevingui independent. Continua la lectura de Llibertat, democràcia, independència