Bombers República Catalana

Jornada “Els bombers de la república catalana” (10 d’octubre 2014)

Amb l’objectiu de plantejar les primeres idees sobre com hauria d’organitzar-se el servei de bombers en una república catalana, Bombers per la Independència va organitzar una jornada tècnica.

Cinc experts presentaren la seva visió del servei de bombers en una Catalunya independent partint cadascun d’ells de realitats diferents.

La jornada tingué lloc al Centre Cívic Barri Vell-Mercadal de Girona, i fou inaugurada a les 10h pel bomber voluntari i historiador Marc Ferrer, que feu un breu repàs històric sobre com s’han organitzat a casa nostra els diferents serveis de bombers, actualment sota titularitat de diverses administracions públiques.

Posteriorment en Miquel Sellarès, president del Centre d’Estudis Estratègics de Catalunya, a partir de reflexions del procés i del sistema català de seguretat, remarcà la necessitat de completar-ho també en l’àmbit de la seguretat civil.

debat a Girona

 

El següent torn fou per l’Oriol Duch, bomber d’Aeropuertos Nacionales (AENA), centrant-se en la situació actual del servei de prevenció i extinció d’incendis que tenen els aeroports catalanas, i com un cos únic de bombers català podria millorar-ne la seva qualitat de servei.

Ja cap a les 12 en Jaume Martí, del sindicat Comissions Obreres (CC.OO.), destacà l’esgotament de la realitat autonòmica per plantejar possibles millores avui impossibles d’assolir.

Tancà les intervencions en Joan Roma, ja expresident de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (ASBOVOCA), parlant precisament de la necessitat de preservar el paper del voluntari.

S’obrí un torn obert de paraules per realitzar un debat més obert entre tots els ponents.

jornada Girona

Es clogué la jornada just a punt per anar a dinar.