És una emergència, no una guerra

4 soldats equipats per netejar terra aerport

Davant la situació actual de crisi de salut pública cal respondre amb criteris, mitjans i accions sanitàries.

El govern espanyol, aprofitant la crisi d’emergència sanitària, ha decretat l’Estat d’Alarma i els ministeris de Defensa, Sanitat, Transport i Interior assumeixen totes les competències de la Generalitat en aquests àmbits, tot reduint els nostres drets. Ni fan, ni deixen fer. Ni ens protegeixen, ni deixen que ens protegim.

La gestió del govern espanyol és incompetent i nefasta, i després de requisar-nos el material sanitari, ara ens envia soldats armats sense guants ni mascaretes, tot fent publicitat que desinfecten zones crítiques. Però ho fan sense els equips de protecció adient i fent les mateixes tasques i amb els mateixos productes que ja feien els serveis de neteja d’aquestes zones.

soldats hissant una bandera d'un hospital

Des de Bombers per la República rebutgem aquest desplegament innecessari i molt costós. Sol·licitem a totes les institucions catalanes que facin saber als militars espanyols que no són benvinguts, ni els volem, ni els necessitem.

Catalunya necessita que tots els cossos d’emergència i sanitaris disposin de les eines jurídiques, legislatives i pressupostàries necessàries per dotar la nostra societat de la seguretat civil que es mereix. Les despeses militars han de ser redistribuïdes per a despeses socials i sanitàries.

Prou ingerències de Madrid. Fora les forces d’ocupació!

Menys pistoles i metralletes. Més UCI, més personal sanitari i més mascaretes!

 

Bombers per la República (ANC)