Manifest: estem en contra de la “ley española de bomberos”

No al congreso

El Congreso de los Diputados està elaborant una llei de regulació dels cossos de bombers d’arreu de l’Estat.

La proposta de llei parteix de la mentida segons la qual l’Estat té competències exclusives en bombers i protecció civil.

A partir d’aquí s’atorguen el dret de regular-ho tot, amb l’aprovació d’un Consejo on hi hagi representades totes les comunitats autònomes.

Encara que algun detall de la llei pugui ser positiu per alguns drets laborals, aquesta llei suposa que qualsevol aspecte operatiu, de gestió o estratègic, es decidirà a la distància i la nostra veu diluïda entre 19 comunitats.

És a dir, aquesta llei roba competències a l’Ajuntament de Barcelona, al Parlament de Catalunya i a la Generalitat de Catalunya. Ens roba a tots.

Tot això, en el marc d’un Estatut que l’estat no compleix (traspàs de salvament marítim, per exemple) o un Parlament represaliat pels ribots centralitzadors que frenen la necessitat d’actualitzar lleis (com la de bombers o la de protecció civil).

Per tot això, demanem que tots els diputats catalans a Madrid, siguin del color que siguin, que bloquegin aquesta llei i hi votin NO.

Bombers per la República (ANC)