Nou govern, vells reptes

Departament d'Interior

Ja tenim Govern de la Generalitat de Catalunya!

És una notícia que hauria de semblar normal, però com que vivim en excepcionalitat, té algunes particularitats.

Al Departament d’Interior els de 155 van cessar el Conseller Forn, el Secretari General i la Directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). És conegut també que els del 155 han canviat alguns comandaments de Mossos. En el cas de Bombers, han paralitzat qualsevol moviment, com el relleu (per jubilació) del Subdirector General Operatiu. Està vacant.

Esperem tenir en breu un tot un equip complet al Departament d’Interior, direccions generals i organismes autònoms corresponents.

Això facilitarà la tramitació de moltes qüestions quotidianes, petites i grans.
I és que el temps del 155 i el de la intervenció financera, han propiciat la paràlisi de moltes accions en processos de suport, tals com contractes de manteniment o de compra de material per substituir-ne d’obsolet.

Com que veníem d’un llarg període de retallades, en especial a bombers, la flota d’equips està disminuïda i anacrònica, per sota del que demana la nostra societat. I això en ocasions, provoca disfuncions en la resposta correcta a l’emergència.

Ara és l’oportunitat de reactivar el pla d’inversions que els anteriors equips del Departament d’Interior van comprometre.

Un altre dany del 155 a la Generalitat, poc visible, és que l’absència de lideratge polític ha adomit la maquinària burocràtica. Sense lideratges, no hi ha objectius, ni a mig ni curt termini. Per tant, quan els temes s’encallen, simplement es queden allà: ningú de dalt estira perquè es remoguin els pals a les rodes. I tampoc hi ha oposició per posar vermell cap dirigent.

De cara a Bombers de la Generalitat, demanem al nou equip del Departament d’Interior que estigui disposat a prémer l’accelerador en pressupost, i a dedicar-hi temps, esforç. I els desitgem sort i encert.

 

Bombers per la República (ANC)

 

Article publicat el 4 de juny de 2018